Voor consumenten

Word ook OK CV Licentiehouder
En laat uw vakbekwaamheid zien

Nieuwsbrief mei 2017

17 mei 2017 10:37

 

 

 

 

 

In deze nieuwsbrief leest u meer over:

  • Nieuwe regeling voor onderhoud van cv-ketels
  • Nieuwe web-app OK CV maakt afmelden nog eenvoudiger
  • OK CV volop in beeld
  • ACTIE: volg nu de nieuwe opleiding 'Waterzijdig inregelen' en doe hier direct uw voordeel mee in de praktijk!

Nieuwe regeling voor onderhoud van cv-ketels

Regelmatig verschijnen er nieuwsberichten over de nieuwe richtlijnen die de overheid verplicht gaat stellen voor het onderhoud van cv-installaties. Natuurlijk staat kwaliteit leveren voorop als installatiebedrijf. Maar hoe waarborgt u dit en maakt u dit duidelijk aan uw klanten?

Dat er verplichtingen komen ten aanzien van kwaliteit en opleiding van monteurs in de installatiebranche is wel duidelijk. Wat dit precies zal inhouden is echter nog onbekend. Op dit moment is OK CV het enige vrijwillige kwaliteitslabel voor cv onderhoud. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u de consument kwaliteit biedt en klaar bent voor de toekomst.

Het is nog niet bekend of OK CV volledig voldoet aan de richtlijnen die gesteld zullen worden, echter de verwachting is dat OK CV in ieder geval grotendeels hieraan voldoet. Mochten er nog aanvullende zaken gesteld worden, dan zal OK CV alles in het werk stellen om dit ook op te nemen binnen het huidige kwaliteitslabel.

 

Nieuwe web-app OK CV maakt afmelden nog eenvoudiger

OK CV wil het voor zijn licentiehouders zo eenvoudig mogelijk maken om het OK CV onderhoud uit te voeren. Voor kleine en middelgrote installateurs is er een web-app ontwikkeld. Hiermee is de afmelding van de keuring een stuk eenvoudiger en sneller.

Er veel wordt gewerkt met tablets en mobiele apparaten bij installatiebedrijven. OK CV speelt hier dan ook op in met de speciale OK CV app. Deze maakt de OK CV keuring  nog eenvoudiger:

  • De keuring wordt goed en snel afgemeld bij de ketel zelf. Hiervoor is nodig: een tablet of telefoon met internet.
  • Bestaande koppelingen blijven intact.
  • U kunt eenvoudig nieuwe opdrachten toevoegen.
  • De gegevens van de cv- ketel wordt direct opgehaald uit FGO+.
  • U kunt inloggen via OK CV met uw persoonlijke inlogcode van Qbis.

Met de OK CV app bent u voorbereid op de toekomst! Op dit moment wordt de functionaliteit getest, wanneer de app gebruiksklaar is dan ontvangt u uiteraard bericht.

Voorbeeldscherm van de nieuwe web-app:

 

OK CV volop in beeld

OK CV is weer volop in beeld bij consumenten met de huidige campagne. Tijdens deze campagne wordt OK CV via verschillende kanalen voornamelijk online onder de aandacht gebracht. We zien dit dan ook direct terug in de stijging van het aantal bezoekers van de website van OK CV en ook de offerte aanvragen groeien. OK CV begint dan ook steeds meer te leven bij de consument.

Er is gekozen voor een online campagne vanwege de kracht van de vernieuwde website van OK CV en omdat dit een optimale kosten/batenverhouding oplevert. We zijn dan ook zeer verheugd met deze verdiende aandacht. Het aantal OK CV licentiehouders en Energie Service Specialisten neemt tevens toe, zodat steeds meer consumenten toegang hebben tot kwalitatief goed onderhoud.

De consument bezoekt niet alleen voor informatie de website van OK CV, ook worden er meer offerte aanvragen gedaan. Zo hebben we in februari 68 aanvragen gehad, in maart 62 en in april maar liefst 132. De consument geeft hierbij aan dat ze OK CV belangrijk vinden voor periodiek onderhoud aan hun cv-ketel:

“Graag ontvang ik van u een offerte voor periodiek onderhoud van mijn cv-ketel. Van belang vind ik het daarbij dat dit volgens het concept van OK-CV gaat. Ik heb een Nefit trendline van 2013”

U kunt als installatiebedrijf hierbij aanhaken. We zien dat het resultaat oplevert wanneer voor de consument direct zichtbaar is dat u werkt volgens OK CV. Dit is eenvoudig duidelijk te maken door op uw website het logo van OK CV te plaatsen met eventueel een uitleg van het kwaliteitslabel of een doorverwijzing naar de site van OK CV. Uiteraard helpen we u hier graag bij.   

Kijk ook eens op onze nieuwe Facebookpagina

 

ACTIE: volg nu de nieuwe opleiding 'Waterzijdig inregelen' en doe hier direct uw voordeel mee in de praktijk!

OK CV heeft als doel om alle cv installaties kwalitatief en duurzaam te onderhouden. Dat kan alleen met goed opgeleide Energie Service Specialisten. Wat is er duurzamer dan het optimaliseren en verduurzamen van de huidige installatie? Bovendien levert dit u directe commerciële kansen in de praktijk.

Via onze opleidingspartners bieden we u de nieuwe opleiding waterzijdig inregelen. Hiermee wordt het maximale rendement uit de installatie gehaald. Bij installaties die niet waterzijdig zijn ingeregeld ontvangen de radiatoren dicht bij de cv-ketel (veel) te veel warm water en de radiatoren ver weg juist niet. Het gevolg is dat de ruimtes in gebouwen ongelijkmatig worden verwarmd en dat de temperatuur van het retourwater naar de cv-ketel toe vaak te hoog is.

OK CV vindt het erg belangrijk dat de Energie Service Specialist over goede kennis beschikt om de installatie zo duurzaam mogelijk te maken. Daarnaast biedt het voor de licentiehouder een commercieel voordeel vanwege de klantenbinding en het meerwerk. Dus u kunt er in de praktijk direct uw voordeel mee doen! Meer weten over deze opleidingen?