Voor consumenten

Word ook OK CV Licentiehouder
En laat uw vakbekwaamheid zien

Voordelen

De zekerheid van een veilige, betrouwbare en zuinige cv-ketel voor uw klant

Veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn zaken waarnaar steeds meer wordt gevraagd door zowel de klant als de overheid. Met het kwaliteitslabel OK CV laat u direct zien dat u hiervoor staat.

Het kwaliteitslabel voor het verrichten van periodiek onderhoud aan cv-ketels biedt consumenten en andere opdrachtgevers (zoals woningcorporaties) de garantie dat het onderhoud precies volgens de voorschriften van de fabrikant wordt verricht.

Daarnaast brengt u eenvoudig energiebesparing en duurzame oplossingen onder de aandacht. Met de tips en adviezen aan de klant om slimmer (energiezuiniger) te stoken. De onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd door een Energie Service Specialist. Op basis van zijn bevindingen adviseert hij ook over bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe hr-ketel, het waterzijdig laten inregelen van de cv-installatie en de aanschaf van zonnepanelen. Uw servicemonteur wordt dus ook adviseur.

U creëert nieuwe commerciële kansen

Het aantal onderhoudscontracten groeit, met een (twee)jaarlijkse OK CV controle is uw klant verzekerd van een veilige en zuinige werking van zijn cv-ketel. Bovendien voorziet uw Energie Service Specialist uw klant van tips en adviezen. Deze leveren voor uw bedrijf nieuwe verkoopkansen op. Denkt u aan vervanging van de cv-ketel voor zuiniger stoken, het plaatsen  van zonnepanelen of een zonneboiler voor duurzame energie of het plaatsen van een koolmonoxidemelder voor een veilig huis.

Voldoen aan kwaliteitseisen van de markt en de overheid

Met het in eind 2015 uitgekomen rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn er veel vraagtekens gekomen over de kwaliteit van installatie en onderhoud van cv-ketels. Om de vele (koolmonoxide) ongevallen te voorkomen roept de Onderzoeksraad op om veiliger ketelonderhoud verplicht te stellen. De consument heeft met het vrijwillige OK CV-label meer zekerheid van een veilige, zuinige en betrouwbare werking van de cv-ketel.
Met OK CV voldoen zowel uw bedrijf als uw monteurs aan een hoge kwaliteitsnormering en bent u dus klaar voor de toekomst.