Voor consumenten

Word ook OK CV Licentiehouder
En laat uw vakbekwaamheid zien

Landelijke database

Licentiehouders goed zichtbaar in QBIS

OK CV heeft een database van alle Licentiehouders in beheer door Qbis . QBISnl is het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform is in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond. Alle licentiehouders van OK CV komen automatisch in het kwaliteitsregister van Qbis en zijn dus ook via deze manier zichtbaar voor opdrachtgevers.

Database met Energie Service Sprecialisten

Alle Energie Service specialisten worden opgenomen in het persoonsregister van Qbis. Vaklieden die in het persoonsregister staan, hebben een Bewijs van Vakbekwaamheid behaald. Om dit bewijs te halen moet er een (geaccrediteerd) examen succesvol afgelegd worden. Meer informatie over geaccrediteerde opleidingen vind u hier . Het persoonsregister is niet openbaar en zal alleen door OK CV worden gebruikt om de kwalitiet te borgen.

Een Bewijs van Vakbekwaamheid toont aan dat de vakman voldoende kennis en vaardigheden heeft in een specifiek vakgebied. Als consument of bedrijf kun je een vakman altijd om zijn Bewijs van Vakbekwaamheid vragen! De Energie Service Specialist krijgt van OK CV een persoonlijk pasje waar de vakbekwaamheid op staat.

Database met OK CV onderhoudskeuringen

Als u het OK CV label voert moet u alle OK CV onderhoudsbeurten registreren in de landelijke database. U kunt dat doen middels FGOplus. Als u over standaard service- of ERP-software beschikt, kunt u bij uw softwareleverancier navragen of de afmelding van OK CV in uw applicatie is opgenomen. Met enkele softwareleveranciers zijn afspraken hierover gemaakt.

Heeft u maatwerksoftware voor uw serviceproces? Vraag dan of uw softwareleverancier de standaardkoppeling met de landelijke OK CV-database kan implementeren. De specificaties kunt u opvragen bij het Bureau van OK CV.