Voor installateurs

Vind een installateur Bij u in de buurt

Besparen

Zuinig en duurzaam

U bespaart energie als u uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden door een OK CV onderhoudsmonteur. U weet dan zeker dat de ketel zo zuinig mogelijk blijft werken en de ketel gaat door regelmatig onderhoud langer mee. Bovendien voorkomt u hinderlijke storingen, die doorgaans plaatsvinden op extra koude dagen, waarop duizenden andere ketels het ook begeven, waardoor onderhoudsmonteurs verschrikkelijk druk hebben met hun vaste klanten. Zonder onderhoudscontract bent u niet zeker van een werkende ketel, juist op dagen dat u verwarming het hardste nodig hebt.

Behoud uw garantie

Als u uw ketel niet regelmatig laat onderhouden vervalt na verloop van tijd de fabrieksgarantie op onderdelen van uw ketel.

Hou kunt u energie besparen?

U krijgt persoonlijk advies

De onderhoudsmonteur van OK CV heet niet voor niets Energie Service Specialist. Hij geeft u schriftelijk gedetailleerd advies over hoe u in uw huis met uw verwarming nog meer energie kunt besparen.

Vind een installateur bij u in de buurt

Bespaartips

Zuinig stoken 

De aanvoertemperatuur staat vaak nodeloos hoog afgesteld. Daardoor is de retourtemperatuur te hoog en werkt uw ketel met een lager rendement dan mogelijk is. Als er uit de afvoerpijp van de verwarming op uw dak een witte rookpluim komt, zit er veel waterdamp in de afgevoerde lucht. Dit betekent dat retourtemperatuur te hoog is. Door de aanvoertemperatuur te verlagen kunt u energie besparen. Lees meer tips over het zuinig gebruik van uw verwarmingsinstallatie bij Milieu Centraal . Als u nog geen van de tips toepast, kunt er gemiddeld 150 euro per jaar mee besparen.  

Zuinig met warm water

U bespaart energie door de temperatuur van uw tapwater te verlagen tot 60 graden. 60 graden is het minimum om legionella te voorkomen. U bespaart ook energie door uw ketel op de Eco-stand te zetten in plaats van de comfort-stand. Hierdoor houdt de ketel niet permanent een hoeveelheid tapwater warm. Het duurt iet iets langer voor u warm water heeft, maar u bespaart er veel gas mee. Hebt u een moderne ketel en een regelmatig leven? Dan kunt u ook kiezen voor de slimme comfort stand. Hiermee verwarmt de ketel alvast warm tapwater op de tijden, waarop u dit het vaakst gebruikt.

Bij Milieu Centraal  vindt u nog meer besparingstips voor warm water.